Honor på gång

18 maj släpps Honor Play 5

Honor kommer att vara först ut med Qualcomms nya chipset Snapdragon 778G.

Honor är på väg att lansera sin nya Play 5-serie under den här månaden. Ännu så länge vet vi inte så mycket, men det vi vet, det kan du läsa här.

Publicerad Uppdaterad

Honor, det numera självständiga varumärket som tidigare ägdes av Huawei, har gått ut med att de kommer att lansera sina nya Play 5-serie den 18 maj. Bilderna de använt för att visa den kommande telefonen är inte helt identiska med bilder som läckt ut tidigare, vilket kan tolkas som att det kommer att dyka upp två olika modeller. Det är i sig inte orimligt, de flesta tillverkare släpper ju oftast minst två modeller i en serie, en top of the line och en basmodell. En stor fördel för Honor jämfört med Huawei är att Honor kan lansera sina telefoner med Googles tjänster, något som troligen kan göra dem mer populära i Europa. 

Båda verkar dock få ett kamerakluster med fyra kameror och en 64 megapixelssensor som huvudnummer. Utöver det här är det ganska lite som läckt ut och det som har gjort det är, som vanligt, rykten och inte bekräftade uppgifter. Men de tros få en 6,53-tums OLED-skärm med full HD och ett Dimensity 800U-chipset. Vad gäller batteriet har 3800 mAh nämnts och huruvida telefonen får Huaweis snabbladdningsteknik eller inte, återstår att se. 

Men för de hugade spekulanterna, eller övriga som är intresserade, är det alltså den 18 maj som gäller. Det är ännu inte kännt hur Honors distribution i Europa och i Sverige kommer att se ut, men det kan vi eventuellt få veta mer om den 18 maj. Lanseringen som Honor aviserat om på kinesiska sociala nätverket Weibo är dock helt på kinesiska så en eventuell lansering utanför Kina kan också komma senare.

Källa