Nytt Apple-patent uppmärksammat

2019 års Iphone-modeller kan få selfiekamera under skärmglaset

Patentet har uppmärksammats av sajten Letsgodigital.nl

Även om Apple var ett av de företag som tidigast anammade konceptet med en så kallad sensorpanel, så tycks man leta andra lösningar för framtida telefoner. Det visar ett nytt patent.

Publicerad Uppdaterad

Om man nu verkligen kan använda ett ord som ”hat” i samband med en så trivial företeelse som sensorpaneler kan förstås diskuteras. Men att många åtminstone avskyr konceptet råder det inget tvivel om, och att tillverkarna därmed gärna hade sett alternativa lösningar är därmed givet. Samsung är en av de få stora tillverkare som valt att rätt och slätt strunta i sensorpaneler, och kommer av allt att döma rusta sin kommande Galaxy S10 med en kamera monterad under skärmglaset. Och Apple tycks överväga någonting liknande. Det visar ett färskt patent som den nederländska sajten Let's Go Digital nu har uppmärksammat. 

Nytt skyddsglas

I patentet beskrivs någonting som man kallar för ett ”kameraintegrerat fönster”. I praktiken handlar det om ett hål i displayen högst upp till höger på telefonern, där kameralinsen till selfiekameran sedan monteras in under skärmglaset. Men lösningen kräver ett annat skyddsglas än Gorilla Glass, som Apple använt på sina telefoner sedan 2007. Det alternativa materialet ska vara både starkare och mer genomskinligt. Det är inte omöjligt att Apple kommer att lansera lösningen redan med nästa års Iphone-modeller. Patentet är nämligen allt annat än flummigt och innehåller mycket detaljerade tekniska beskrivningar. 

Källa