Annons

23 språk i handen

En snabb och enkel översättning av språk direkt i mobilen, kan det vara något? Vi tycker det.

Publicerad Uppdaterad

Det är det svenska webbutvecklingsföretaget Developia som tycker sig funnit en lucka i den rika floran av mobiltjänster som finns till hands idag. Mobilate använder sig av den underliggande tjänsten Google Translate och klarar i nuläget av 23 olika europeiska språk.

Richard Nyberg på Developia noterade till sin förvåning att, förutom som applikation till Iphone, så saknas en mobil version av Google Translate. Så han bestämde sig för att täcka luckan genom att själv utveckla en version för vanliga mobiltelefoner.

- Det vore både synd och dumt att inte släppa den mobila versionen till allmänheten, säger Nyberg. Det känns som mobilsurfningen börjar ta fart på allvar och jag hoppas att en så enkel och praktisk tjänst som Mobilate kan väcka allmänhetens nyfikenhet när det gäller mobila webben, fortsätter han.

Developia är ett litet svenskt bolag som arbetar med utveckling, både inom traditionell webb och mobila lösningar. Tidigare har man jobbat mest som konsult, men i framtiden räknar man med att både utveckla och driva tjänster i egen regi. Developia meddelar att innan årets slut kommer man att presentera ytterligare tre nya tjänster som hittills saknar motsvarighet på marknaden. Mobilate hittar du på www.mobilate.mobi .