https://www.mobil.se/nyheter/3g-iphone-kommer-innan-sommaren
279653
Nyheter

"3g-Iphone kommer innan sommaren"

Det ska inte dröja mer än 60 dagar innan Apples Iphone kommer i en 3g-variant. Därmed undanröjs ett av problemen för en svensk lansering.

Uppgifterna kommer från Walt Mossberg, en journalist som vanligen brukar få förhandstillgång på Apples produkter och därmed möjligheten att testa före många av sina journalistkollegor.

Det är ingen hemlighet att svenska operatörer diskuterar med Apple för att få sälja Iphone i Sverige. Ett problem på vägen har dock varit att den första versionen av telefonen som lanserades i början av 2007 och började säljas i USA i somras bara stödjer edge och inte den snabbare 3g-tekniken. Eftersom det i Sverige endast är Telia som använder edge är marknaden för en Iphone med edge givetvis begränsad.

Apple är känt för att närmast maniskt hålla lanseringar hemliga i förväg och det är sällan som det slipper ut korrekta uppgifter om kommande produkter. När Iphone lanserades var konceptet med visuell röstbrevlåda en av finesserna man presenterade. Istället för att i talsvar hoppa mellan meddelanden kunde man se respektive meddelande direkt på skärmen. Det är något som AT&T:s operatörskonkurrent Sprint nu lanserar i andra telefoner. Amerikaner som är ute efter just den funktionen är alltså inte hänvisade till endast Iphone.

Ännu finns trots allt inga säkra uppgifter om svensk lansering eller när Iphone säkert kommer i 3G-version. 9 - 13 juni har dock Apple en utvecklarmässa kallad WWDC, som går av stapeln i San Francisco. En lansering i anslutning eller strax före denna mässa är sannolik.