Det ska fungera

3G och 4G i klockan när Tre lanserar Apple Watch med abonnemang

[Uppdaterad] När operatören Tre som första och hittills enda operatör i Sverige lanserar Apple Watch med esim och mobil uppkoppling finns stöd för både 3G och 4G. Utomlands är man dock hänvisad till mobilens uppkoppling.

Publicerad Uppdaterad

Apple Watch series 3 har stöd för både 3G och 4G, men tidiga uppgifter på Apples webbplats sade att klockan när den nu lanseras i Sverige enbart hade stöd för 4G. De uppgifterna är fel och ska uppdateras på Apples webbplats säger Lisa Blomqvist som är pressansvarig på Tre. Hon berättar för Mobil att man gjort omfattande tester i både 3G och 4G och att det kommer att fungera i båda näten.

I andra länder där klockan lanserats har det förekommit att man lanserat med enbart 4G-täckning. Det är fallet till exempel i Storbritannien men i Sverige får vi alltså både 3G- och 4G-uppkoppling i klockan. Utomlands stödjer dock inte Apple Watch roaming så åker du utanför Sveriges gränser är du fortfarande helt beroende av uppkopplingen från telefonen. Det handlar om en begränsning i klockan och gäller i alla länder där klockan lanserats. 

Källa