Annons

Går mot strömmen

42 procent av Iphone-ägarna i USA planerar uppgradering i år

Trots att uppgraderingscyklerna för smartphones tenderar att bli allt längre, så fortsätter Apple att ligga på en stabil nivå med sina Iphone-enheter. Åtminstone i USA. Det visar färska siffror från en undersökning genomförd av Gene Munsters Loup Ventures.

Publicerad Uppdaterad

Det var bara för några dagar sedan som det kom uppgifter om att uppgraderingscyklerna för smartphones blir allt längre. Under nästa år förutspås den genomsnittlige amerikanska användaren byta telefon var 33:e månad. Men ett företag tycks gå mot strömmen och det är Apple, vars Iphone-användare även fortsättningsvis visar en vilja att förhållandevis ofta uppgradera till en ny modell. Det är Gene Munsters Loup Ventures som låtit genomföra en undersökning bland amerikanska Iphone-användare, som visar att runt 22 procent planerar en uppgradering till nästa modell i år. Siffran ligger ungefär på samma nivå som den för 2017, då 23 procent sade sig planera en uppgradering. Och det är till och med en rejäl höjning jämfört med 2016, då den låg på 15 procent. Till det kommer ytterligare 20 procent som säger sig vilja uppgradera antingen till årets modell, eller förra årets Iphone 8 i år. 42 procent totalt, alltså.

Inte säkert att de fullföljer

Det bör dock tas i beaktning att det handlar om planerade uppgraderingar och inte om genomförda uppgraderingar. Huruvida de 42 procenten verkligen fullföljer sina planer är ju än så länge oklart, och det beror självfallet också på hur pass lockande och innovativa årets nya Iphone-modeller blir. Men när det gäller just Iphone och amerikanska användare så visar undersökningen ändå att konsumtionsmönstret är osedvanligt förutsägbart. 

Källa