https://www.mobil.se/nyheter/46-tums-retina-sk-rm-i-n-sta-iphone
503869
Nyheter
Lanseras andra kvartalet

"4,6 tums retina-skärm i nästa Iphone"

Nästa Iphone-modell ska komma redan under andra kvartalet, enligt obekräftade uppgifter.

Iphone 4S innehöll inte de stora förändringar jämfört med föregångaren som det ryktades om före lanseringen, rykten som säkert fick lite extra spridning för att många hoppades på en rejält omgjord Iphone.

ska man tro de senaste uppgifterna om den kommande Iphone-version som Apple nu håller på att ta fram kommer den att innehålla en del av de nyheter som förväntades innen lanseringen av 4S-modellen.

Nyhetsbyrån Reuters återgår uppgifter från en sydkoreansk dagstidning som uppger att Apple bestämt sig för att använda en skärm som är 4,6 tum stor och att Apple börjat lägga beställningar på sådana skärmar från sina leverantörer. Det är knappast oväntat i sammanhanget att ingen av de två stora leverantörerna LG Display och  Samsung Electronics har velat kommentera om man fått några beställningar från Apple.

Förutom ett större format på skärmen talas det också om att den nya Iphone-modellen ska ha en retina-skärm av samma typ som i den nya Ipaden, även om några siffror för antalet pixlar inte nämns.