https://www.mobil.se/nyheter/550-000-galaxy-s8-f-rbokade-p-tv-dygn
563207
Nyheter
Rekordsiffror för Samsung

550 000 Galaxy S8 förbokade på två dygn

● BILDSPEL Galaxy S8 slår alla tidigare förbokningsrekord i hemlandet.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Samsung-s8-plus.jpg?itok=DYeen_76', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Samsung-s8-plus.jpg?itok=nBOXsCkJ', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Samsung-s8-plus.jpg', w: 680, h: 350, title: 'Galaxy S8 slår alla tidigare förbokningsrekord i hemlandet. ' },{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/DSC00096.JPG?itok=pW68aTqv', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/DSC00096.JPG?itok=Ilr4uNdG', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/DSC00096.JPG', w: 2000, h: 1329, title: 'I Korea går LG G6 och Samsung Galaxy S8 en tuff match som Samsung ser ut att vinna stort. ' },]
Samsungs nya flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8 Plus har slagit alla tidigare förbokningsrekord i Sydkorea med råge. På bara två dygn lades 550 000 förbeställningar på enheterna.

Det är ännu alltför tidigt att sia om framgångarna för Samsungs nya flaggskeppsenheter Galaxy S8 och S8 Plus. Men om förhandsbeställningarna i hemlandet Sydkorea är någon som helst indikation, så lär det gå vansinnigt bra. De nya enheterna har nämligen slagit alla tidigare förbokningsrekord med råge. På två dygn har inte mindre än 550 000 beställningar lagts.

Plus-modellen mest populär
För att sätta 550 000 enheter i perspektiv, så innebär det till exempel 2,75 gånger fler förhandsbokningar än vad som gjordes av den numera indragna och nedlagda Galaxy Note 7 på två dygn. Och det är 5,5 gånger fler förhandsbokningar än vad som lades under samma tidsrymd på Galaxy S7, en telefon som tvivelsutan varit en av Samsungs mest framgångsrika telefonmodeller genom tiderna. 

I Korea går LG G6 och Samsung Galaxy S8 en tuff match som Samsung ser ut att vinna stort.


Det är Plus-modellen med 128 GB lagringsutrymme och 6 GB arbetsminne som är den i särklass mest populära telefonen bland koreanerna, en modell som inte kommer att finnas tillgänglig i Sverige, åtminstone inte initialt. 

Analytiker tror på rekordvinst
Koreanska analytiker tror att försäljningen av de nya flaggskeppstelefonerna kommer att ge Samsungs rekordvinster under årets andra kvartal. Detta då Samsung även haft enorm lönsamhet på minneschipp under början av året. Anledningen till att så många förbokat enheterna är enligt analytikerna sannolikt en kombination av att Samsung inte släppt någon flaggskepps-enhet på länge och en aggressiv marknadsföringskampanj.