Många bitar gör telefonen

64-bitarsprocessor i Iphone 5s

Det ryktas att Apple kommer att stoppa in ett A7-chip i Iphone 5s, med 64-bitarsprocessor.

Publicerad Uppdaterad

Det har ramlat ut en hel del information om Iphone 5s redan innan Apple själva utannonserat något datum för när den kan komma att presenteras. Analytiker som säger sitt, läckta bilder och den sedvanliga vågen av rykten gör att vi har en ganska bra bild av hur telefonen kan komma att se ut och fungera, ungefär som det var förra året inför släppet av Iphone 5.

En sak som inte diskuterats så ofta är systemchipet. Att Apple fortsätter med sina egendesignade chip i A-serien är hyfsat uppenbart, men fler detaljer har varit sparsamma. Nu kommer dock rykten från 9to5mac att det troligen kommer att röra sig om ett chip med modellnamnet A7. 

A7-chipet ska fortfarande ”bara” vara av dubbelkärnig modell när det kommer till processorn. Däremot kommer processorn att uppgraderas till en 64-bitarsmodell istället för nuvarande  variant på 32 bitar. Det, plus ryktena om det betydligt snabbare arbetsminnet ska ge telefonen den extra prestandaökning som närmast är självklar vid varje ny generation av mobiler idag.