40 procent tillväxt på ett år

800 miljoner använder Whatsapp

Det var en något stridslysten Jan Koum som släppte nyheten på sin Facebook-sida.

Publicerad Uppdaterad

– Whatsapp – nu med 800 000 000 aktiva användare i månaden. Påminnelse till media: aktiva och registrerade användare är inte samma sak, skriver Whatsapp grundare Jan Koum på sin Facebook-sida.

Det han syftar på är användningen av registrerade användare som mätenhet för vissa sociala nätverk; en registrerad användaren är inte nödvändigtvis detsamma som en aktiv användare.

Siffran innebär att Whatsapp ökat antalet månatliga användare med 300 miljoner sedan april 2014, närmare 40 procent, och med 100 miljon sedan i januari.

På fjärde plats i Sverige
I Sverige, där just Snapchat knappar in på Instagram, ligger Whatsapp på fjärde plats bland de sociala chattapparna. Det är med andra ord enbart Facebook Messenger, Instagram och Snapchat som är mer populära. Förutom Snapchat ägs de andra apparna av Facebook, som därmed lyckats hänga med och driva på den nya typen av växande, chattbaserade sociala nätverk. Skype, Viber och Kik tillhör också den kategorin och även de tre presterar bra i Sverige sett till antalet nerladdningar.