Disney inleder delningsjakt

Abonnemangsändringar när Disney+ börjar jaga kontodelare

Strömningstjänsten Disney+ både gör om och lanserar nya abonnemang när man inleder jakten på kontodelare.

Publicerad Uppdaterad

Disney har bekräftat att de aktivt arbetar med olika lösningar för att förhindra kontodelning. Till att börja med handlar det som att ändra i användarvillkoren för tjänsten för att göra det tydligare vad man får och inte får göra med sitt konto och sin kontoinformation. Avsikten är också att börja implementera mer aktiva lösningar för att försvåra kontodelning, ungefär på samma sätt som Netflix gjorde tidigare i år.

Man har även gått ut med att man kommer att genomföra förändringar när det handlar om abonnemang, genom att gå upp till tre stycken olika varianter.

Det som kallas för standardabonnemang kommer att kosta 89 kronor/månad (eller 890 kronor/år) och erbjuda upp till Full HD-upplösning och stereoljud, möjligheten att strömma till två enheter samtidigt, samt att kunna ladda ner innehåll lokalt.

Abonnemanget Standard med reklam kommer att vara i stort sett likadant som det vanliga standardabonnemanget men kostar 59 kronor/månad och ska få en ännu så länge okänd mäng reklaminslag. Det kommer inte heller att gå att ladda ner innehåll.

Premiumabonnemanget kostar 119 kronor/månad (eller 1190 kronor/år) och har 4K-upplösning med HDR, Dolby Atmos-ljud, möjligheten att strömma till fyra enheter samtidigt, samt att kunna ladda ner innehåll lokalt.