Par i Guldmobiler

Acast i samarbete med Aftonbladet

Acast, vinnare Årets innovativa medietjänst På bilden: Johan Billgren, founder and CTO

Guldmobilenvinnande podcastplattformen Acast fortsätter att skörda framgångar.

Publicerad Uppdaterad

Acast, som förra veckan vann en Guldmobil för Årets innovativa medietjänst, börjar samarbeta med Aftonbladet. Det meddelar i dag Acast i ett pressmeddelande. Samarbetet innebär att Aftonbladet flyttar sina poddar till Acasts plattform och att de tillsammans kommer att sälja annonser på poddarna.

– Det är väldigt kul att Aftonbladet med sina många kvalitets-poddar nu sänder via Acast och med det här samarbetet förstärker vi vårt premiumutbud ytterligare, säger Öjje Holt, kommersiell chef på Acast.

Acast, vars plattform integrerar bilder, video, musik och webblänkar, vann i torsdags en Guldmobil för Årets innovativa medietjänst. Juryns motivering löd: “För en distributionsmodell vars förnyelse av formatet lockar publiken och vars intäktsmöjligheter drar till sig medieproducenter.” Just vad som fick Mobilgalans jury på fall är också det som har lockat Aftonbladet: 

– Med Acast får vi en möjlighet att berika våra podcasts genom Acasts unika ”blings”. Vi får också tillgång till en helt ny mediekanal med en intressant intäktsmodell som ger oss flera spännande möjligheter, säger Patrik Syk, ansvarig för Aftonbladets podcast-satsning.

Aftonbladet har flera år vunnit en Guldmobil för olika mobila tjänster och var i år nominerad till en Guldmobil för Årets nyhetstjänst. Mobilbusiness och Mobils läsare röstade dock fram Omni som årets vinnare i kategorin. 

AFTONBLADETS OCH ACAST PODDAR
Aftonbladets poddar innefattar:
Lilla Drevet, SPELA-podden, Aftrus, Flumskolan, Åsiktskorridoren, NHL-podden, Premier League-podden, Silly Season, Handbollspodden, 51 % Fotboll, Tennispodden samt Larsson & Lundell .
Acasts poddar innefattar:
Flera av Sveriges mest välkända poddar, däribland Soran Ismail med TSKNAS och Kristoffer Triumf med Värvet.

Aftonbladets Guldmobiler:
2013 Årets mobila nyhetstjänst
2012 Årets mobila nyhetstjänst
2009 Årets sporttjänst
2008 Årets mobila nyhetstjänst
2007 Årets sporttjänst
2006 Årets mobila nyhetstjänst
2005 Årets mobila nyhetstjänst
2004 Bästa Wap-sida
2001 Bästa Wap-sida
2001 Bästa Avantgo-tjänst