Med Marshmallow

Acer lanserar Liquid Jade 2

En ny Acer-mobil ser dagens ljus i skuggan av de stora pojkarna.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte lätt att sticka ut på Mobile World Congress, särskilt när du inte heter Samsung, LG eller Sony och lanserar nya toppmodeller. Därför är det kanske inte helt otänkbart att mindre etablerade mobiltillverkare försvinner i mediebruset, men faktum är att även Acer lanserar en ny mobiltelefon på mässan. 

Liquid Jade 2 är Acers Android-variant av företagets Windows-mobil Jade Primo. Jade 2 har en 5,5 tums full HD Amoled-skärm med Corning Gorilla Glass för tålighetens skull. Surround-ljudet skapas med DTS Headphone:X och kameran, som är på 21 megapixel, klarar av att spela in video med en maximal upplösning på 3840 x 2160 pixel. För den ”selfie”-beroende kan det vara bra att veta att mobilen även har en 8 megapixelkamera som klarar av en maximal vidvinkel på 84 grader. Mobilen har också dubbla Led-blixtar.   

Processorn är en sexkärning Qualcomm Snapdragon 808, ram-minnet är på 3 GB och det interna lagringsminnet är på 32 GB. Det interna lagringsminnet samverkar även med 1 TB i molnet, genom så kallad hybidlagring. Mobilen har dessutom en kortplats för MicroSD-minnen. 

Pris och tillgänglighet när det gäller Sverige är i dagsläget oklart.  

Källa