https://www.mobil.se/nyheter/aimo-blir-ny-bildelningstjanst-i-stockholm
565629
Nyheter
Efter Drivenow och Car2go

Aimo blir ny bildelningstjänst i Stockholm

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/aimo.jpg?itok=kd5uGDIm', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/aimo.jpg?itok=IRKQ5Nhx', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/aimo.jpg', w: 1397, h: 726, title: ' ' },]
Den som gillade Car2go och Drivenow och saknar att bägge snart är borta får snart ett nytt alternativ.

Bildelningstjänster skiljer sig från rena bilpooler med att de ska vara mer flexibla. Användaren ska kunna plocka upp och lämna av en bil lite varstans inom det geografiska området, inte boka en specifik bil som ska hämtas och lämnas inom bestämt tidsintervall på bestämd plats.

De två tidigare försöken med denna typ av tjänst Stockholm har inte lyckats få ekonomi, och Car2go har lagt ner och härom veckan meddelade Drivenow detsamma. Man har bland annat skyllt på kostnader för trängselskatten och parkeringsplatser.

Det verkar inte avskräcka Aimo, som lovar 300 bilar i Stockholm vid starten inom några månader.

– Vi har ett delvis annat och bättre upplägg, som vi återkommer till i höst, men i det ingår bland annat att vi enbart kommer att erbjuda avgasfria elbilar, avslöjar Josephine Adorelle, General Manager, Marketing IR & PR på Aimo.

Företaget tänker bland annat förlita sig på artificiell intelligens för att förbättra tjänsten över tid.

Ägare till Aimo Solution AB är Sumitomo Corporation, ett av världens största investerings- och handelsföretag från Japan. I Sverige är Sumitomo Corporation, via dotterbolag, generalagent för bilmärkena Mitsubishi, Citroên, DS och Hyundai.

Källa