Enlig Pricerunner

Airpods mest eftersökta produkten 2018

Prisjämförelsesajten Pricerunner har sammanställt vilka produkter folk sökte efter mest under 2018. Mobiltelefoner var den populäraste kategorin, men allra populärast var Apples trådlösa lurar.

Publicerad Uppdaterad

Apples Airpods var den produkt som folk sökte efter mest under 2018. Detta enligt prisjämförelsesajten Pricerunners statistik för förra året. Det är förstås inte helt enkelt att översätta det till hur populär en produkt är i praktiken. Det vi vet är att många har tittat efter bästa pris på hörlurarna, och troligen märks det också i försäljningen.

På andra plats fanns en Pippi Långstrumpleksak, men tredjeplatsen innehades av en mobiltelefon, närmare bestämt Samsung Galaxy S9, som alltså gick om Apples Iphones som annars brukar toppa mobilkategorin. Enligt Pricerunner var det dock jämnt i toppen, och S9 var tätt följd av Iphone 8 och Iphone X.

Mobiltelefoner var också den populäraste kategorin att söka i. Som bubblare nämner man Google Home-högtalarna som på kort tid har ökat kraftigt i sökningarna, särskilt Google Home Mini. Pricerunner tror att trenden med smarta högtalare kommer att hålla i sig under 2019.

Källa