Inför stöd för mobiler med NFC

Åk kollektivt i London med NFC-app

Foto: _dChris

Kollektivresenärer med Androidmobiler kan snart skippa passerkortet i London.

Publicerad Uppdaterad

I London kommer resenärerna inom kort att kunna använda mobilen istället för accesskort till kollektivtrafiken i staden. Genom att den officiella Android-appen för Londons kollektivtrafik förses med NFC-stöd kommer nämligen telefoner som är utrustade med NFC-funktionalitet att kunna användas för att svepa sig igenom spärrarna till transporterna. Funktionaliteten ska börja rullas ut till appen med start den 16 september, uppger brittiska Banking Tech.

Eftersom Iphone inte har stöd för NFC i nuläget så innebär det samtidigt att en stor del av de brittiska resenärerna inte kommer kunna använda sin telefon för incheckningen. Enligt Kantar Worldpanel Comtech stod Ios-utrustade enheter för 28,1 procent av mobilmarknaden i Storbritannien i juni månad. Android stod samtidigt för 60,6 procent av marknaden medan 7,5 procent av marknaden utgörs av telefoner med Windows Phone.

Som Mobil tidigare rapporterat om tycks det dock som att Apple nu är på gång med att införa NFC-stöd i sina Iphone-telefoner när nästa generation Iphone-mobiler släpps i höst. Det kretskort som ska sitta i vad som tros bli en kommande ny Iphone med 4,7-tumsskärm uppges nämligen ha NFC-funktioner inbyggda. 

Källa