https://www.mobil.se/nyheter/alibabas-webbl-sare-stj-l-marknadsandelar-fr-n-chrome
564550
Nyheter
UC Browser går som tåget

Alibabas webbläsare stjäl marknadsandelar från Chrome

Google är alltjämt störst i världen med Chrome när det handlar om marknadsandelar för webbläsare. Men på mobilsidan kommer nu e-handelsjätten Alibaba starkt med sitt alternativ UC Browser, som på kort tid skördat enorma framgångar.

Använder du UC Browser eller Google? Det är okej om du är lika avlång som Chile i ansiktet. De flesta i vår del av världen har ingen aning om vad sjutton UC Browser är. Men möjligen kan den saken komma att förändras framöver. För den kinesiska e-handelsjätten Allibabas alternativ till Chrome, Firefox och de övriga webbläsarna på marknaden är på stark frammarsch och har med sina 430 miljoner användare redan en global marknadsandel på hela 16 procent. 

Stark på utvecklingsmarknader

Nu finns det självfallet en tydlig anledning till att just UC Browser går bra, annat än att det skulle handla om en förträfflig webbläsare rent funktionellt. Det är i huvudsak appens låga vikt och att den fungerar exceptionellt bra på enheter med lite sämre prestanda som är skälet. Således är det också just på utvecklingsmarknader som UC Browsers framfart är som störst. Precis som Chrome är den helt gratis att ladda hem, men tar betydligt mindre plats på enheten, något som kan vara avgörande för många användare som behöver snåla med lagringsutrymmet. I Indien och Indonesien har den redan passerat Chrome.