Annons

Twitter från Microsoft

Alla mobiler med WP8 får Windows 10

I ett halvofficiellt tweet bekräftar Microsoft att alla mobiler med Windows Phone 8 också kommer att få en uppdatering till Windows 10.

Publicerad Uppdaterad

Med Windows 10, som ska släppas skarpt nästa år, säger sig Microsoft ta steget fullt ut att köra ett och samma system på samtliga enheter, oavsett om det är datorer, spelkonsoler, surfplattor eller mobiler. Tanken på ett datorsystem i mobilen har väckt frågor om vad som händer med dagens generation av Windowsmobiler. Kommer telefoner med Windows Phone 8 att kunna uppdateras till Windows 10? Å ena sidan har Microsoft lovat 36 månaders uppdateringar till nya mobiler med Windows Phone, å andra sidan blev Windows Phone 7-modellerna utan Windows Phone 8, och steget från Windows Phone 8.1 till Windows 10 är åtminstone på pappret ett större steg än steget från WP7 till WP8.

Nu har i alla fall Microsoft mer eller mindre officiellt bekräftat att alla mobiler med Windows 8 även ska få en uppdatering till Windows 10. Uppgiften kommer från Microsofts eget Twitterkonto för Lumia, vilket gör det officiellt, om än inte fullt så officiellt som en pressrelease.

Beskedet är naturligtvis till glädje för alla Windows Phone-användare, även om det samtidigt tyder på att Windows 10 inte kommer att vara en så stor uppdatering som Microsoft vill att det ska verka. I praktiken lär det handla om att ge liknande användargränssnitt, och att samma appar ska fungera på mobilen och i RT-läget på PC-datorer.

Tack till John Alatalo för tipset!

Källa