Officiellt från HMD Global

Alla Nokiamobiler med Android får Oreo

HMD Global lovar att alla deras Nokia-smartphones kommer att få Android 8.0 Oreo.

Publicerad Uppdaterad

HMD Global, som licensierar rätten att göra Nokiamobiler, har valt som profil att göra Androidmobiler med en så ren version som möjligt av Android, utan egna funktioner, men i gengäld lova snabba och regelbundna systemuppdateringar.

Googles nya systemversion Android 8.0 Oreo blir förstås något av ett test för HMD Globals förmåga på den punkten. Företaget bekräftar nu också att alla deras Androidtelefoner, det vill säga Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 och Nokia 8, kommer att uppdateras till Android 8.0 Oreo. Det är produktchefen Juho Sarvikas som gör utfästelsen på Twitter, men han vill inte ange någon tidsplan för att inte lova för mycket.

Att Nokia 8 får Android 8.0 får anses självklart, något annat vore skandal. Budgetmodeller som Nokia 5 och 6 är inte lika självklara men HMD Global har ett varumärke att försvara och en uppdateringsstrategi som bygger på det så inte heller det känns oväntat. Frågetecknet var Nokia 3 som använder ett Mediatekchipset och på grund av det inte lanserades med den senaste versionen av Android, 7.1.1 Nougat, utan den något äldre version 7.0. Det är först nu i dagarna som Nokia 3 får Android 7.1.1, men trots den sena uppdateringen ska Nokia 3 alltså kunna uppdateras även till Android 8.0 Oreo.

Källa