Läckta uppgifter

Allt om HTC:s nya topptelefon kan ha avslöjats

Allt om HTC:s nya flaggskepp U11 kan ha avslöjats.

En läcka med vad som påstås vara samtliga specifikationer för HTC:s kommande flaggskeppstelefon U11 har dykt upp på nätet. Detta via en indisk sajt.

Publicerad Uppdaterad

Som alltid när det gäller förhandsrykten och läckor så är en rejäl dos skepsis på sin plats. Men en indisk sajt gör nu anspråk på att ha kommit över specifikationerna för HTC U11, det vill säga den enhet som taiwanesiska HTC förväntas visa upp i samband med ett lanseringsevent den 16 maj. 

Får Bluetooth 5.0

Om uppgifterna stämmer innebär det bland annat att HTC U11 blir en av det fåtal telefoner som hittills erbjuder Bluetooth 5.0. I övrigt ska det handla om en 5,5-tumsenhet med 1440p-upplösning och Snapdragon 835-chipp under skalet. Vidare ska telefonen komma med antingen 4 eller 6 GB arbetsminne, samt 64 eller 128 GB lagringsutrymme. Det ska även finnas plats för dubbla SIM-kort. Batteriet ska ha en kapacitet på 3 000 mAh och frontkameran påstås få en upplösning på 16 megapixlar. Bakkameran ska ligga på 12 megapixlar. 

Vattentålig

Det som lär särskilja enheten mest från andra flaggskepp den här våren är dock den tryckkänliga ramen, som gör att man kan styra telefonen genom att klämma på den. Som det anstår en modern topptelefon är den enligt uppgifterna också IP57-klassad och tål därmed ett rejält regnväder utan att duka under. Telefonen ska komma med Android Nougat och USB 3.1 Typ-C-anslutning. 

Källa