Ser inte Google Glass-nördiga ut

Amazon-backad firma släpper AR-glasögon med stöd för Alexa

Amazons Alexa letar sig in i allt fler produktkategorier, och inom kort dyker den populära AI-assistenten upp i ett par ”smarta” glasögon i stil med Google Glass.

Publicerad Uppdaterad

Det är företaget North som ligger bakom augmented reality-glasögonen med Alexa som nu står för dörren. Företaget är backat av Amazon och gick tidigare under namnet Thalmic Labs. Produkten har man valt att kalla för Focals, och precis som Google Glass så projicerar glasögonen information på insidan av linserna, som avtecknar sig mot verkligheten. Till skillnad från Google Glass så ser Focals däremot ut som vanliga glasögon och inte något som innebär att man åker på en käftsmäll om man visar sig med dem på krogen (något som faktiskt hände flera tidiga Google Glass-användare). De kan dessutom användas med alla typer av bågar. 

Har även inbyggd GPS

Det är något oklart men högst sannolikt att Focals är tänkta att användas tillsammans med en tillkopplad smartphone. Glasögonen ska nämligen ha mängder av användningsområden som rimligtvis borde kräva en mobiltelefon, från att skicka meddelanden till att beställa en Uber. Men glasögonen har även en hel del funktionalitet inbyggd utöver Alexa-stödet, bland annat GPS. Glasögonen styrs med en liten gummiring som man också kan klicka på. Glasögonen finns än så länge bara på den nordamerikanska marknaden, och man måste dessutom bege sig till ett så kallat showroom för att lägga vantarna på ett par. Med en prislapp på motsvarande 9 500 kronor är Focals inte direkt billiga heller, om än inte fullt så dyra som Google Glass. 

Källa