Obekräftade uppgifter

Amazon har meddelande-app på gång

Amazon Echo är en av många enheter som är baserade på AI-assistenten Alexa

E-handelsjätten Amazon sägs ha en meddelande-app på gång kallad Anytime, som ska fungera på alla möjliga plattformar och erbjuda funktionalitet som kan matcha alla de stora befintliga meddelande-apparna.

Publicerad Uppdaterad

Att kalla Amazon för en e-handelsjätte kan förstås diskuteras. Bolaget är förvisso en e-handelsjätte, men har kommit att bli allt mer av ett mer utpräglat IT-bolag i största allmänhet. Dessutom är man något så unikt som en veteran i IT-världen som tycks vinna allmänhetens gillande i allt större utsträckning för varje år, snarare än tvärtom. Och för stora, etablerade IT-jättar är det i det närmaste obligatoriskt att ha minst en meddelande-app i sin produktportfölj. Det har nu även Amazon insett. Åtminstone om man får tro källor till AFTV News, som hävdar att Amazon nu börjat intervjua konsumenter kring deras preferenser på området. 

Ska kunna det mesta

Den stora utmaningen för Amazon är förstås inte att utveckla en meddelandetjänst. Den stora utmaningen är att få konsumenterna att använda den i stället för någon annan meddelandetjänst. Och att döma av de uppgifter som cirkulerat så här långt tycks den kommande appen varken erbjuda mer eller mindre funktionalitet än någon annan. Den sägs få kryptering, röst- och videochatt, gruppchatt och annat smått och gott som vi redan känner till. Men kanske kan integrationen av AI-assistenten Alexa komma att spela en avgörande betydelse. Alexa har så här långt skaffat sig ett mycket bra läge på marknaden för AI-assistenter, dels genom diverse samarbeten, dels genom framgångarna med AI-högtalaren Echo. När Anytime kan komma att släppas är i nuläget oklart. 

Källa