Rykte

Amazon lanserar nya smartphones under namnet Ice

Efter eld kommer… is?

Fire Phone blev en flopp. Men snart kommer Amazons nya smartphone-modeller med namnet Ice. Åtminstone om man får tro färska rykten.

Publicerad Uppdaterad

Amazons försök att slå sig in på smartphonemarknaden slutade som kanske bekant med ett sällsynt praktfullt magplask. Fire Phone hånades av recensenterna och ansågs vara så dålig att e-handelsjätten till slut satt med ett lager telefoner värt motsvarande 721 miljoner kronor. Ouch, kanske de flesta skulle tänka, för att aldrig mer återvända till smartphone-segmentet. Men enligt uppgifter till NDTV ska Amazon ha planer på två nya smartphone-modeller, som ska säljas under namnet Ice. 

Mobil erfarenhet

Det är egentligen en smula märkligt att Amazons försök med Fire Phone slutade i ett sådant monumentalt fiasko. Techjätten har både erfarenhet och framgångar när det gäller mobila konsumentprodukter som e-bokläsare och surfplattor. Men kanske var det den tydliga kopplingen till just e-handel som blev Fire Phones fall. Huruvida man tänkt sig något liknande koncept med telefonerna under namnet Ice är oklart, men en väsentlig skillnad är att de nya telefonerna sägs köra en riktig version av Android och ha Googles klassiska appar ombord, inklusive Playbutiken. 

5,2 respektive 5,5 tum

Ice-telefonerna ska komma i två storlekar, enligt NDTV. Den ena får en skärm på 5,2 tum med den andra ligger på 5,5 tum. I övrigt ska det handla om samma specifikationer på båda enheterna. Där snackar vi Snapdragon 435-processor, 2 GB arbetsminne, 16 GB lagringsutrymme och kamera på 13 megapixlar. Tidiga prototypversioner ska inte vara rustade med Amazons Alexa, men däremot har de Google Assistant. 

Siktar på utvecklingsmarknader

Många bedömare menar att det i och med specifikationerna är tydligt att Amazon fokuserar primärt på utvecklingsmarknader med de nya telefonerna. En anonym källa uppger för NDTV att de nya telefonerna kommer att kosta runt motsvarande 800 kronor. Amazon har valt att inte kommentera uppgifterna alls, med hänvisning till att man aldrig kommenterar spekulationer. 

Källa