Obekräftade uppgifter

Amazon påstås ha smarta glasögon på gång

Enligt källor med insyn i Amazons planer så ska den amerikanska IT-jätten vara i full färd med att utveckla ett par smarta glasögon.

Publicerad Uppdaterad

Det är källor till Financial Times som nu kommer med uppgifter om att Amazon har ett par smarta glasögon på gång. Glasögonen ska vara baserade på Amazons egen AI-assistent Alexa, som man ska kunna konversera med via så kallad benledning (bone-conduction). Ljudet transplanteras med andra ord från bågarna, vilket gör att ett par hörlurar inte ska behövas. 

Ser ut som vanliga glasögon

Enligt källorna till FT så ska glasögonen vara designade så att de ser ut precis som ett par vanliga glasögon. Tanken ska nämligen vara att inte provocera på det vis som Googles smarta glasögon Google Glass vid flera tillfällen lyckades göra. Glasögonen kommer även att kräva en tillkopplad smartphone. 

Mycket nytt på gång

När glasögonen ska vara redo att offentliggöras är oklart, men utvecklingsarbetet ska vara i full gång. Amazon sägs även ha ett flertal andra nya produkter med Alexa-stöd på gång, inte minst inom smarta hem-området. Då Amazon inte kommenterat uppgifterna och det än så länge handlar uteslutande om rykten, så bör man förstås ta informationen med en rejäl nypa salt tills vidare. 

Källa