Annons

Veckor efter Trumps besked

Amerikanska Huawei-leverantörer samlas för möte i Vita Huset

Flera hård- och mjukvaruleverantörer till Huawei medverkar i ett möte där de ska diskutera situationen med VIta Husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow.

Publicerad Uppdaterad

Det är flera källor till nyhetsbyrån Reuters som uppger att mötet ska genomföras idag måndag och att bolag som Google, Qualcomm och Intel hör till de som närvarar.

Från VIta Huset har en anonym medarbetare bekräftat att bolagen ska vara med på ett möte men att det primärt handlar om ekonomiska ärenden, men att ämnet Huawei kan komma upp. Det är nu flera veckor sedan president Donald Trump under G20-mötet i Japan plötsligt meddelade att amerikanska bolag nu åter kan handla med Huawei, men det är fortfarande oklart vad det uttalandet i praktiken betyder. Huawei finns fortfarande på den amerikanska förbudslistan.

Beroende av Android

Tidigare har Huawei genom styrelseledamoten Catherine Chen meddelat att operativsystemet Hongmeng som det rapporterats flitigt om inte är det alternativ till Android som många trott utan ett operativsystem utvecklat för industriellt bruk, alltså inte för smartphones. 

Källa