Hälsoplåster

AmpStrip – pulsmätare i ett plåster

Gillar du inte pulsband kan Ampstrip från Fitlinxx vara något att hålla ögonen på.

Publicerad Uppdaterad

Puls är en stor del när det kommer att mäta sin träning. Smarta klockor och stegräknare förlitar sig vanligen på optiska läsare för detta, en lampa helt enkelt, medan traditionella träningsklockor och mobiler kan koppla sig till vanliga pulsband. Det är dock inte alla som gillar pulsbandet och de optiska läsarna är inte direkt de mest exakta, så vad kan du göra då?

Fitlinxx påstår sig ha svaret med Ampstrip. Det är helt enkelt ett plåster som du sätter på kroppen. Enheten plockar upp bärarens puls, men också din hållning, kroppsvärmen och liknande. Själva mätaren är tänkt att bäras dygnet runt och för att uppnå detta behöver du byta klisterlappen du fäster den med efter tre till sju dagar beroende på användning. Enheten i sig håller batteri i sju dagar.

Mätaren ska vara kompatibel med både Iphone och Android och under CES-mässan i början av nästa år planerar Fitlinxx att släppa en slags begränsad beta av enheten, med skarp release lite senare under den tidigare delen av 2015.

Något pris har inte utannonserats, utöver att Fitlinxx själva säger att den ska vara prissatt i stil med konkurrenterna. Om de med konkurrenter menar pulsband (mellan 500 och 1000 kr) eller aktivitetsmätare (mellan 500 och 2000 kr) framgår dock inte.

Just biten om stegräkning har inte nämnts, men fixar den även sånt kan vi nog kalla det här för den mest diskreta aktivitetsmätaren hittills.