Plusmodellen mest populär

Analytiker: Galaxy S10 har sålt långt bättre än Galaxy S9

Färska siffror från analysfirman Counterpoint Research visar att årets Galaxy S-flaggskepp har sålt betydligt bättre än föregångarna.

Publicerad Uppdaterad

Årets flaggskeppstelefoner i Galaxy S-serien har överträffat förra årets modeller med tämligen bred mariginal, när det handlar om antalet levererade enheter. Det visar siffror som analysfirman Counterpoint Research nu kommit med. Efter en mycket stark start direkt i samband med lanseringen i mars, så ska framgångarna med de nya S10-telefonerna ha hållit i sig även över årets andra kvartal. Mellan början av april och slutet av juni ska Samsung ha levererat inte mindre än 16 miljoner exemplar av Galaxy S10, S10 Plus och S10e. Galaxy S10 5G har inte räknats in i statistiken, eftersom den i nuläget bara finns på ett fåtal marknader. Galaxy S9-telefonerna levererades jämförelsevis i 14,3 exemplar under samma period 2018, vilket innebär att S10-telefonerna har stått för en ökning på hela 12 procent under perioden. 

S10e minst populär

Tittar man på de olika varianterna av Galaxy S10 så är det plusversionen som är i särklass mest populär. Den står för 42 procent av alla levererade enheter, vilket betyder runt 6,7 miljoner exemplar. På andra plats kommer den ordinarie S10-modellen med 32 procents andel, medan den lite enklare S10e har lockat 22 procent av konsumenterna. En intressant aspekt av siffrorna är att de tillsammans inte når upp till 100 procent. Det saknas alltså uppgifter om de orapporterade 4 procenten, eller motsvarande 700 000 enheter. Vad som föranlett detta är oklart, och det är således möjligt att Counterpointsiffrorna är felaktiga, eller att någon form av information saknas. 

Källa