Antiklimax

Analytiker: Iphone 8 försenas till 2018

Analytiker vid Deutsche Bank tror inte på någon Iphone 8 under 2017.

De obekräftade uppgifterna om en försenad Iphone 8 förstärks nu ytterligare, då analytiker hos Deutsche Bank flaggar för att telefonen kan dyka upp så sent som 2018.

Publicerad Uppdaterad

Vi kan fastslå en sak direkt: Det finns än så länge bara rykten om Iphone 8 (eller Iphone Edition, som den också sägs komma att heta). Inte ens enhetens existens är bekräftad, än mindre några specifikationer. Allt är med andra ord ännu en enda stor röra av obekräftade uppgifter. Men enligt den röran av uppgifter ska Apple ha tre nya telefoner på gång i höst: Iphone 7S, Iphone 7S Plus samt just Iphone 8. Det har dock förekommit en del rykten om att komponentbrist och produktionsutmaningar ska ha gjort att just Iphone 8 kan bli försenad, uppgifter som nu förstärks av analytiker hos Deutsche Bank. 

Släpps sannolikt inte i höst

Deutsche Banks analytiker skriver i en färsk analys rätt upp och ned att man helt enkelt inte tror på någon Iphone 8 under 2017. ”Som vi skrivit tidgare så kommer rapporter om att flera underleverantörer har komponentbrist och tekniska utmaningar, något som gör att vi inte tror att Iphone 8 släpps den här hösten” står det att läsa i rapporten. Det ska även enligt uppgifter till sajten Valuewalk finnas andra tecken på att någon Iphone 8 inte är aktuell till hösten, inte minst att Apple inte beställt några kartonger ännu, något som däremot inte ska gälla för Iphone 7S och 7S Plus. 

”Extrem uppfattning”

Flera bedömare menar dock att en försening ända till 2018 låter extremt, även om man delar Deutsche Banks uppfattning om att enheten sannolikt blir försenad. ”Det känns osannolikt. Men osäkerheten kring enhetens releasedatum gör att Deutsche Bank åtminstone vill föreslå sina investerare att det skulle kunna bli på det viset” skriver Business Insiders Rob Price i en kommentar till rapporten. 

Källa