Prognoser inför nya kvartalsrapporten

Analytiker: Iphone kan slå nytt säljrekord

Analytiker uppskattar att Apple sålt drygt 55,3 miljoner telefoner under räkenskapsårets första kvartal. Om prognoserna är korrekta innebär det en ökning på 16 procent jämfört samma period förra året.

Publicerad Uppdaterad

Nästa måndag kommer Apple att lägga fram sin nya kvartalsrapport. Den rapporten kommer att innefatta perioden kring julhandeln, en tidpunkt på året som är mycket viktigt för alla tillverkare.

Inför släppet av den stundande kvartalsrapporten har affärstidningen Fortune var i kontakt med 44 analytiker för att ta del av deras prognoser om Apples nya försäljningssiffror.

I genomsnitt landar prognoserna på 55,3 miljoner sålda Iphones under räkenskapsårets första kvartal - vilket skulle betyda att Apple går sitt bästa kvartal någonsin till mötes när det gäller smarta telefoner. Om prognoserna på 55,3 miljoner sålda enheter stämmer skulle det även innebära en 16 procent ökning jämfört med samma period förra året.

Av de 44 analytiker som tillfrågats av Fortune är 27 professionella medan 17 kan beskrivas som ”amatörer”. Den genomsnittliga prognosen bland amatörerna låg på 57,1 miljoner Iphones, medan motsvarande siffra för proffsen landar på 54,1 miljoner enheter. 

Gapet mellan den högsta och den lägsta prognosen bland de tillfrågade ligger på 9,7 miljoner enheter. Vid samma tidpunkt förra året låg motsvarande siffra på nästan 20 miljoner. 

Det ser helt enkelt ut att råda en mycket större konsensus bland analytikerna i dagsläget. Men om de har rätt eller fel får vi veta först på måndag 27 januari.

Källa