Apple under press

Analytiker vill se en böjbar Iphone

Royoles böjbara telefon Flexpai

Apple har aldrig varit kända för att hoppa på nya trender särskilt tidigt. Men trots det oroas nu många analytiker över att vi fortfarande inte sett någon böjbar Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Apple har en tradition av att inte lansera produkter med teknologi som inte har mognat riktigt. Man var till exempel förhållandevis sena med att lansera 4G-stöd för Iphone, och inte har man varit särkilt ivriga när det handlar om 5G heller. Någon telefon med böjbar skärm har vi inte sett röken av från Apple så här långt. Det finns förvisso ett antal patentdokument på temat, men däremot inga andra indikationer på att det skulle vara på gång. Och man kan förstås också ifrågasätta huruvida konceptet verkligen kommer att slå igenom. Är användarnyttan tillräckligt stor? Risken finns förstås att segmentet aldrig får fart. Men trots det så börjar analytiker och andra industriexperter nu att skruva lite oroat på sig. 

Wozniak tar ton

En av de tyngre rösterna i sammanhanget kommer från Apples medgrundare Steve Wozniak, som i en intervju med Bloomberg uttrycker genuin oro över att Apple inte är med på tåget. ”Apple har varit ledande på flera områden under många år, till exempel när det gäller Touch ID, Face ID och mobilbetalningar. Men man leder inte utvecklingen av böjbara telefoner och det gör mig orolig” säger Wozniak, som poängterar att han själv vill ha en böjbar telefon. Samtidigt ger flera analytiker uttryck för en liknande oro. På sajten Digitimes citerar man anonyma analytiker som menar att Apple ”inte har råd att ignorera den framväxande trenden ”och att Apples status som innovatör är hotad. Marknaden för telefoner med böjbara skärmar beräknas till en början vara mycket liten, men i takt med att tekniken mognar förutspås segmentet växa mycket snabbt. 

Källa