Nu levererat till flera användare

Android 10 till slut i Oneplus 7 och 7 Pro – beta släppt för äldre lurar

Ungefär en månad efter utsatt tid har nu Oneplus levererat Android 10 till telefonerna man lanserade i våras.

Publicerad Uppdaterad

Det var redan i september som vi, efter att Oneplus skickat ut ett pressmeddelande om saken, som vi rapporterade att Android 10-uppdateringen rullades ut till Oneplus 7 och Oneplus 7 Pro. Sedan dess har dock inte mycket hänt.

Att uppdateringar just rullas ut och inte finns på alla enheter över en natt är normalt. Det är ett sätt för tillverkarna att se till att allt löper smärtfritt, så att de om problem uppstår kan stoppa utrullningen, åtgärda felet och undvika att det drabbar allt för många användare. Just detta tycks vara vad som hänt, även om Oneplus inte gått ut och förklarat förseningen.

Försenad och problemdrabbad

Vi har tidigare rapporterat om att ett fåtal användare fått uppdateringen men rapporterat en hel del buggar vilket man kan se på Oneplus egna forum. Nu har dock uppdateringen kommit till både den Oneplus 7 och den Oneplus 7 Pro som vi har tillgång till på redaktionen vilket gör att vi kan utvärdera hur det fungerar och se vad som faktiskt är nytt. Till nyheterna hör förutom uppdateringen till Android 10 och förbättrade integritetsfunktioner även förbättrad kamerakvalitet, möjligheten att blockera meddelanden med spam baserat på nyckelord, möjlighet att välja utseende på ikonerna i snabbinställningarna och förbättringar av spelläget. Dessutom finns en rad mindre uppdateringar och buggfixar.

Uppdateringen heter Oxygen OS 10.0.1.GM21BA och är på cirka 2 GB, tillgänglig att ladda ner i telefonen under menyn Inställningar > System > Systemuppdateringar. Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet nedan. 

Även äldre telefoner från Oneplus ska få Android 10 och i ett meddelande tillkännager Oneplus nu att beta 1 för Oneplus 6 och Oneplus 6T släppts. Det handlar dock som namnet antyder om en tidig betaverison och rekommenderas än så länge bara de som aktivt vill bidra med buggrapporter och inte för den som anävnder sin telefon dagligen och är beroende av att den faktiskt ska fungera felfritt.