Uppdatering på väg

Android 10 till Zenfone 6 – “tillgängligt inom ett par dagar”

Asus har börjat rulla ut Android 10-uppdateringen till Zenfone 6. Till svenska mobiler ska uppdateringen komma inom ett par dagar.

Publicerad Uppdaterad

ANNONS: Köp Asus Zenfone 6 här!

Asus släppte Zenfone 6 i början av sommaren och den utmärker sig framförallt med sin kameramodul där dubbla kameror snurrar runt och agerar både främre och bakre kameror. Dessutom har Asus gjort ett par modiga val, där man till exempel valt bort oled-skärm, trådlös laddning och supersnabb laddning för att istället erbjuda en telefon med stort batteri snabb prestanda och lågt pris. Resultatet var vi positiva till när vi testade telefonen.

Det ger Android 10

Uppdateringen till Android 10 ger Zenfone 6 framförallt de utökade möjligheterna att som användare styra apparnas åtkomst till din plats och andra integritetskänsliga uppgifter. Dessutom ger Android 10 en uppdaterad gestnavigering och funktionen som kallas Smart Reply. Den ger dig anpassade alternativ så att du får svarsförslag på meddelanden eller till exempel en länk till Google Maps eller kalender när någon föreslår att ni ska ses för lunch.

På väg även till Sverige

Asus har börjat att rulla ut uppdateringen globalt och för vår det beräknar man på Asus i Sverige att den ska finnas tillgänglig för svenska användare inom ett par dagar.

Sedan Asus lanserade Zenfone 6 har man även släppt en särskild jubileumsverison av telefonen med anledning av att Asus fyllt 30 år. Den telefonen har 512 GB lagring och hela 12 GB arbetsminne till skillnad från den vanliga modellen som kommer med 6 eller 6 GB arbetsminne och 64, 128 eller 256 GB lagring. Asus Zenfone 6 Edition 30 kostar idag 8300 kronor medan den vanliga modellen finns att få från 5300 kr.

ANNONS: Köp Asus Zenfone 6 här!