Annons

Nästa anhalt: Oneplus 9

Android 12 nu till Oneplus 9-serien – andra får vänta till våren

Oneplus 9 Pro, vars sensor antagligen hamnar i den kommande Oneplus Nord 2.
Oneplus 9 Pro, vars sensor antagligen hamnar i den kommande Oneplus Nord 2.

Dags för nästa tillverkare att släppa nya Android-versionen.

Publicerad Uppdaterad

Android 12-tåget rullar vidare, och nu har turen kommit till Oneplus bägge telefoner Oneplus 9 och 9 Pro. Det Android 12-baserade Oxygen OS 12 går antingen att hämta via den vanliga uppdateringsfunktionen eller, om den inte har dykt upp där ännu, så går det att testa med Oneplus app Oxygen Updater för ändamålet.

Det har dock dykt upp en del klagomål på företagets eget forum om att uppkopplingen mot en del mobila nätverk, och då framför allt 5G-nätverk, har fått en del problem efter uppdateringen. Det är dock inget som Oneplus själva har tagit upp så det kan vara tillfälligheter, men om du vill vara på den säkra sidan kan det vara värt att avvakta en aning med att uppdatera, inte minst om du vet med dig att du brukar använda 5G.

Oneplus i Sverige bekräftar för Mobil att uppdateringen började rulla ut igår och att den kommer nå alla telefoner i 9-serien under de kommande dagarna. Övriga Oneplus-modeller kommer enligt Oneplus tidsplan att få uppdateringen under första halvåret 2022. Det gäller då modellerna Oneplus 9R, Oneplus 8T, Oneplus 8 Pro, Oneplus 8, Oneplus 7T Pro, Oneplus 7T, Oneplus 7 Pro, Oneplus 7, Oneplus Nord 2, Oneplus Nord CE och Oneplus Nord. Någon mer exakt tidplan lämnar Oneplus inte för tillfället.