Skarpa Android 13 och One UI 5 börjar rullas ut

Android 13 för Samsung Galaxy S22 nu i Sverige

De första enheterna har börjat få Android 13 och One UI 5 i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

[Uppdatering] Informationen om att Samsung rullar ut Android 13-baserade One UI 5 visade sig stämma, då uppgraderingen nu har börjat dyka upp i Sverige. Om du vill undersöka om du har fått tillgång till uppgraderingen, gå till Inställningar / Programvaruuppdatering och tryck på Hämta och installera.

[Ursprunglig nyhet] Samsung meddelar att de har släppt den skarpa versionen av Android 13-baserade One UI 5 för Galaxy S22-modellerna i delar av Europa. Det första landet där uppgraderingen ska ha dykt upp är Italien, och detta trots att Samsung aldrig genomförde några betatester av operativsystemet där. Det kan med andra ord betyda att även en svensk lansering kan ligga väldigt nära i framtiden.

Det finns inte något officiellt spikat datum för när lanseringen ska ske, men det ryktas om att den breda utrullningen av uppgraderingen ska inledas de 24 oktober. Samsung har vid tidigare tillfällen sagt att Galaxy S22-modellerna ska få sina uppgraderingar under oktober, och det har även förekommit information om att det även kan komma att inkludera en skarp lanseringen även för Galaxy Z Flip 4 och Galaxy Z Fold 4.