Obekräftat om spelsatsning:

"Android 3.0 i Sony Ericssons spelmobil"

En korsning av Samsungs Galaxy S och Sonys PSP Go, så beskrivs den Android-baserade spelmobil som uppges vara under utveckling hos Sony Ericsson.

Publicerad Uppdaterad

Det är webbplatsen Engadget.com som uppger sig ha en säker källa med insyn i Sony Ericssons arbete med att utveckla en ny spelplattform och en Android-mobil som i första hand är avsedd för spel. Telefonen beskrivs som en korsning mellan Samsung Captivate, som är en amerikansk version av Galaxy S, och Sonys bärbara spelkonsol PSP Go. Telefonens undre del ska kunna dras ut åt sidan men istället för ett tangentbord ska där finns spelkontroller.

Utöver fyrvägsknappar och  de fyra särskilda spelknapparna man hittar på en PSP ska telefonen också finnas en avlång pekplatta på den undre delen.

Telefonen ska ha en stor skärm som uppges vara mellan 3,7 och 4 tum och en upplösning på minst 800x480 bildpunkter.

Vissa delar av telefonens konstruktion har inte fått sin slutgiltiga utformning men i sin nuvarande form ska telefonen en 5-megapixelkamera. Den är typen av telefon förutsätter en kraftfull processor så en Snapdragon-processor på 1 GHz skulle kunna vara ett troligt alternativ.

Operativsystemet sägs vara Android 3.0, även kallad Gingerbread, en version som ännu inte har lanserats av Google. Kombinerar man det med uppgifterna om att Android Market ska få en ny sektion för spel ligger det nära till hands att anta att Sony Ericsson och Google har ett nära samarbete kring den nya mobilen, på samma sätt som när Google samarbetade med Motorola under utvecklingen av Droid/Milstone som fungerade som en sorts reklampelare för Android 2.0.