Även Xperia X Performance

Android 8.0 på väg ut till Xperia XZ, XZs och HTC U11

[UPPDATERAD] Sony och HTC rullar samtidigt ut uppdateringar till Android 8.0 Oreo till flera telefonmodeller.

Publicerad Uppdaterad

HTC meddelar att man i dag påbörjar sin första uppdatering till den senaste Androidversionen, 8.0 Oreo. Försommarens toppmodell U11 är den första modellen att få den nya systemversionen, som ska dyka upp som en automatisk nedladdning i mobilen. I hemlandet Taiwan dök uppdateringen upp redan i mitten av november, men nu är det olåsta versioner av U11 som får uppdateringen.

Sony har redan hunnat släppa två modeller med Android 8.0 Oreo och en uppdatering till sommarens toppmodell, och nu är man inne på nästa våg när man betar sig bakåt. Det är förra höstens toppmodell Xperia XZ och den lätt uppdaterade varianten Xperia XZs från i våras som får uppdateringen. För Sonys del innebär uppdateringen även nyheter i Sonys funktioner för smarta tips och schemalagda aktiviteter. Däremot får de äldre telefonerna inte funktionen för 3D-skanning som kom till Sony XZ Premium med uppdateringen.

De största förändringarna i Android 8.0 Oreo finns under skalet, till exempel i form av stöd för bättre ljud över bluetooth och strömsparfunktioner. De mest synliga nyheterna är en del förändringar i notifieringsfältet och inställningsmenyerna, att appar kan visa rörliga bilder ovanpå andra appar, och att utseendet på emojis har uppdaterats.

[UPPDATERING] Även Sony Xperia X Performance har nu börjat få uppdateringen. Därmed återstår för Sony bara Xperia X, Xperia X Compact och Xperia XA1 av de telefoner man lovat att uppdatera till Android 8.0 Oreo.

Källa