Uppdatering certifierad

Android 8.0 till Galaxy Note 8 nära förestående

En wifi-certifiering visar att Android 8.0 Oreo till Samsung Galaxy Note 8 inte är långt borta.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har stoppat uppdateringen av Galaxy S8 till Android 8.0 Oreo efter att flera användare råkat ut för omstartsloopar under installationen och tvingats lämna in sina telefoner. Men det betyder inte att Samsung inte kan jobba med uppdateringar till fler telefoner samtidigt som man försöker åtgärda omstartsproblemet med uppdateringen.

Nu har vi en indikation att Android 8.0 Oreo är nära förestående till Galaxy Note 8. Det är Wifi Alliance som certifierat en Note 8 med Android 8.0. Alla större programvaruuppdateringar kräver en ny certifiering av Wifi Alliance, så det är troligen en mobil med mer eller mindre färdig version av Android 8.0 som certifierats.

Mobil lyckades uppdatera vår S8 utan problem och tycker att den nya systemversionen känns som ett lyft, inte så mycket för Android 8.0 som för de nyheter Samsung själva tillfört.

Samsung lär troligen inte uppdatera Note 8 förrän man sett att uppdateringen av S8 slutfförts utan ytterligare problem, och när det blir har man inte gett någon indikation om ännu. Men det finns goda förhoppningar om att Note 8 kan få uppdateringen kort därefter.

Källa