Ingen förklaring

Android 8.0-uppdatering av HTC 10 avbröts

En uppdatering av olåsta HTC 10 till Android 8.0 dök tillfälligt upp från HTC, men försvann igen innan någon hann uppdatera.

Publicerad Uppdaterad

I lördas verkade det som att HTC tänkte rulla ut uppdateringen av 2016 års flaggskepp HTC 10 till Android 8.0 Oreo. I ett meddelande fick man veta att den som inte ville vänta på att ladda ner uppdatering 3.16.617.2 via telefonen kunde hämta ner den från deras servrar. Uppdateringen ska dock ha tagits bort igen innan någon kunnat ladda ner den.

HTC har ännu inte gett någon förklaring till detta. Antingen gick uppdateringsbeskedet ut i förtid av misstag, eller så uppptäckte man i sista stund någon kritisk bugg som fick företaget att dra tillbaka uppdateringen. Oavsett vilket  kan man i alla fall ta det som ett tecken på att det inte kan dröja länge innan HTC 10 får den nya versionen av Android. 2017 års toppmodell U11 fick uppdateringen till Android 8.0 Oreo förra veckan.

Den nya Androidversionen har bland annat omgjort notifieringsfält och möjlighet att låta vissa appar visa bilder i förgrunden när du har en annan app öppen.

Källa