Samsung uppdaterar med nytt operativsystem

Android byts mot Tizen i Samsung Galaxy Gear

Bättre batteritid blir en av fördelarna med byta operativsystem för Samsung Galaxy Gear-klockan.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs första smarta klockmodell Galaxy Gear får nu en uppdatering som helt byter ut operativsystemet på klockan. Medan det må låta som en rätt dramatisk uppdatering så blir det dock ingen större visuell skillnad för användaren, rapporterar Sammobile.

Det egenutvecklade operativsystemet Tizen ersätter i och med uppdateringen Android på klockan, och det ger en rad fördelar för den. Den kanske främsta fördelen med uppdateringen, som har varit på tapeten sedan i februari, är att batteritiden på klockan förbättras med uppdateringen. Oklart dock hur mycket.

Samtidigt ger uppdateringen också tillgång till en hel del nya funktioner så som möjligheten till röststyrning för kameran, en fristående musikuppspelningsapp, möjlighet till anpassningsbara genvägar för olika funktioner, med mera. 

Uppdateringen av klockan fixar du med Samsungs datorprogramvara Kies. All data du har lagrat på klockan försvinner under uppdateringens gång.

Tredjepartsutvecklare står fria att utveckla egna tillämpningar för Samsungs Tizen-utrustade klockor, där även Gear 2 och Gear 2 Neo ingår, genom ett dedikerat utvecklarpaket för ändamålet som lanserades tidigare i våras.

Källa