Ett i-landsproblem mindre

Android P tycks komma ihåg volym på bluetooth-enheter

Ett återkommande vardagsdilemma är volyminställningarna för olika bluetooth-enheter. Det som tycks vara lagom volym i hörlurarna kan leda till hjärtattacker när man senare samma dag kopplar upp sig mot bilens ljudsystem. Men med Android P kan problemet vara på väg bort.

Publicerad Uppdaterad

Många av oss har mer än en bluetooth-enhet, som man använder för att lyssna på musik, radio eller podsändningar. Och de flesta av oss har dessutom enheter som kräver helt olika ljudinställningar. Du har säkerligen råkat ut för det flera gånger: Du har haft din telefon inställd på en viss ljudnivå anpassad för dina trådlösa hörlurar när du sitter på bussen hem från jobbet, och sedan vill du fortsätta lyssna via din bluetooth-högtalare där hemma. Men du glömmer justera volymen, och två sekunder senare har du med all icke önskvärd tydlighet avslöjat för hela kvarteret att ”Barbie Girl” med Aqua är en av dina favoritlåtar. Det här måste så klart gå att fixa till på något vis. Det är ju ändå 2018. Och faktum är att det kan vara på gång. 

Allt ordnat i Android P

Det är utvecklare på forumet och sajten XDA Developers som nu hittat tecken på funktionalitet i kommande Android P, som gör att telefonen kommer ihåg vilken volyminställning man hade senast när man parar sin telefon med en specifik enhet. Resultatet blir förstås att man bara behöver justera ljudnivån en gång, eller att man åtminstone inte behöver riskera några jätteobehagliga överraskningar i form av allt för lågt eller allt för högt ljud. Tyvärr är det sannolikt ett bra tag kvar innan Android P rullas ut till allmänheten, men den som väntar på något gott väntar å andra sidan alltid för länge. 

Källa