Google överväger

Android Pay kan få stöd för desktop-betalningar

Android Pay kan få stöd för betalningar via desktop också.

Android Pay finns fortfarande inte i Sverige, men lanserades alldeles nyligen i Kanada. I samband med det avslöjade Google att tjänsten kan komma att expanderas till att omfatta desktop-betalningar i framtiden.

Publicerad Uppdaterad

Det råder fullt krig om användarna när det gäller mobila betaltjänster. Vi märker kanske inte så mycket av den saken här i Sverige, då de flesta tjänster inte lanserats här ännu. Det har inte heller Android Pay, men tidigare obekräftade uppgifter har gjort gällande att tjänsten ska vara på gång här inom kort. 

Avslöjades av Google-chef

I Kanada lanserades Android Pay alldeles häromdagen och det var i samband med en presskonferens inför den lanseringen som Google medgav att desktop-betalningar kan bli aktuella i framtiden. Det är Googles chef för utvecklingsplattformar, Spencer Spinnell, som hävdar att det åtminstone inte är uteslutet, även om tjänsten i dagsläget är strikt mobilbaserad. ”Vi vill ta friktionsfria transaktioner till Chrome, ja uppriktigt talat till alla webbläsare” sade Spinnell, som också meddelade att man nu mer gått med i en öppen standard kallad Payment Request. 

Fokus på mobilen

För tillfället menar dock Spinnell att Google är helt fokuserade på ”den mobila kontexten”. Att deskstop-betalningar ska bli en del av Android Pay lär med andra ord dröja ett tag till. Förhoppningsvis kan funktionaliteten ha expanderats till att omfatta desktopsidan lagom till att vi får tjänsten i Sverige. 

Källa