Konsolidering hos sökjätten

Android Pay och Google Wallet slås ihop till Google Pay

Google har nu meddelat att företagets båda betaltjänster Android Pay och Google Wallet ska slås samman och bli en ny tjänst kallad Google Pay. Därmed blir Googles betalningslösning mer lik konkurrenternas.

Publicerad Uppdaterad

Det är nu tre år sedan Google lanserade sin mobila betalningslösning Android Pay, en tjänst som kan användas för både online- och butiksköp med Androidtelefoner. Men så har Google också en annan betalningslösning kallad Google Wallet, som bland annat medger överföringar och som fungerar med amerikanska kreditkort. Nu kommer alla funktioner från båda tjänsterna att samlas under en ny tjänst som får namnet Google Pay. Utrullningen av den nya tjänsten ska ske under de närmaste veckorna. 

Produktoberoende

Med konsolideringen får man en tjänst som inte är enhetsspecifik, utan mer liknar konkurrenternas lösningar. Dessutom blir det förstås mindre förvirrande när Google erbjuder betalningar under ett och samma varumärke, oavsett vilken typ av betalningar det handlar om. I bakgrunden till båda tjänsterna finns Googles plattform Google Payments, vilket gör att ändringen i huvudsak blir ”kosmetisk”. Google Pay som betalningsalternativ har redan börjat dyka upp hos vissa samarbetspartners till Google. 

Källa