Nya uppgifter

Android-skaparens smartphone offentliggörs den 30 maj

Andy Rubins smartphone kan offentliggöras så snart som på tisdag.
Andy Rubins smartphone kan offentliggöras så snart som på tisdag.

Att Android-skaparen Andy Rubin har en smartphone på gång är känt sedan tidigare, men i stort sett ingenting har avslöjats om enheten. Nu kommer dock uppgifter som tyder på att en lansering är mycket nära förestående.

Publicerad Uppdaterad

Företaget Essential ägs av bland andra Andy Rubin, en av de personer som var med och lade grunden till Googles mobila operativsystem Android en gång i tiden. Essential har haft en smartphone-enhet på gång under lång tid, men har lyckats med konststycket att hemlighålla enheten nästan helt och hållet. Och nu skriver Essential i en tweet att man har ”‘någonting stort” att visa upp den 30 maj, med andra ord så snart som på tisdag nästa vecka. 

”Nästan redo”

Andy Rubin själv har dessutom tillagt att han är ”nästan redo att visa vad man sysslat med”, något som han sannolikt kommer att göra i samband med publikationen Recodes konferens Code på tisdag, där han finns med som talare. För bara ett par månader sedan visade man dessutom upp en aningen kryptisk bild med en telefon, som av allt att döma har mycket tunna kanter och böjd skärm. 

Kan få 360-kamera

I en annan tweet har Essential dessutom mer eller mindre bekräftat att en 360-graderskamera kommer att bli aktuell som ett tillbehör till enheten någon gång under året. Detta då man publicerat en bild föreställande en smartphone-enhet med vad som ser ut som en typisk 360-graderskamera monterad på övre kortsidan. 

Keramiskt bakstycke

Bloomberg rapporterade i början av året om en läckt protoyp från Essential som hade keramiskt bakstycke och aluminiumram. Om den enheten har något att göra med det man tänkt visa upp på tisdag återstår att se. Det har även förekommit rykten om någon form av modulär lösning, men inte heller det är något som kunnat bekräftas. 

Källa