https://www.mobil.se/nyheter/android-wear-sektionen-borttagen-fr-n-googles-onlinebutik
564108
Nyheter
Vilda spekulationer igång

Android Wear-sektionen borttagen från Googles onlinebutik

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Together%20Android%20Wear.png?itok=FKTr729g', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Together%20Android%20Wear.png?itok=ooB4df3E', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Together%20Android%20Wear.png', w: 880, h: 550, title: ' ' },]
Det kan förvisso handla om ett tillfälligt fel eller någon form av omstrukturering av innehållet. Men att Android Wear-sektionen plötsligt och oväntat har försvunnit från Googles onlinebutik har förstås lett till spekulationer om en eventuell nedläggning.

Det är sajten Android Police som upptäckt att Googles onlinebutik plötsligt inte har någon Android Wear-sektion längre. I kombination med att operativsystemet inte skördat några större framgångar har detta nu givit upphov till spekulationer om att Google skulle kunna ha lagt ned Android Wear. Det finns förstås många andra tänkbara anledningar till det plötsliga försvinnandet. Det kan till exempel ha skett av misstag. Men den teorin avfärdas med hänvisning till att enheterna Watch Style och Watch Sport samtidigt markerats som ”ej längre tillgängliga”, något som skiljer sig markant från formuleringen ”ej i lager”. 

Har inte dominerat

Det uppmärksammades även tidigare i år att ett flertal Android Wear-tillverkare har valt att strunta i att uppdatera sitt utbud för plattformen. En märklig detalj är dock att Google nyligen aviserade att den senaste betaversionen av operativsystemet nu testas för klockan LG Watch Sport. Möjligen omorganiserar Google bara innehållet eller ägnar sig åt någon fomm av underhåll. Men än så länge har Google inte besvarat några frågor om saken. 

Ämnen