Annons

Vikbar med två skärmar

Androidmobilen Microsoft Surface Duo kan släppas redan till sommaren

Den vikbara Surface Duo som skulle släppas till jul kan komma redan till sommaren.

Publicerad Uppdaterad

Det var i slutet av förra året som Microsoft presenterade sin Androidmobil Surface Duo, en vikbar enhet med två skärmar och ett gångjärn emellan. Telefonen skulle släppas till försäljning först ungefär ett år senare, till jul 2020 och anledningen var att Microsoft såväl som utvecklare skulle få tid på sig att anpassa sina appar för den ovanliga enheten.

Redan inom kort

Nu säger nya uppgifter till Windows Central att enheten kan komma ut i begränsad upplaga redan till sommaren. Enligt källan så är såväl hårdvara som mjukvara i stort sett klara och Microsoft räknar med att ha alla mjukvaruanpassningar klara i april. Det handlar om de justeringar och speciella lösningar som man gör ovanpå Android 10 som ju har varit tillgängligt sedan länge. Med det här som grund ska Microsoft nu, enligt uppgifterna, sikta på en säljstart innan sommaren.

Microsoft Surface Duo drivs av förra årets flaggskeppschippet Snapdragon 855 som nu sitter i bland annat Samsung Galaxy S10 Lite, Asus Zenfone 6, Samsung Galaxy Fold och Oneplus 7. Man kan förstå att Microsoft vill ha ut enheten så snabbt som möjligt för att den inte ska kännas för gammal när den kommer ut. Surface Duo i den version vi sett lanserad saknar för övrigt 5G, så kanske kan vi relativt snart efter att den första versionen släpps även få se en uppföljare med vässad prestanda.