Annons

Illavarslande tecken för Andy Rubin

Ännu en prissänkning på Essential Phone

Android-skaparen Andy Rubins smartphone Essential Phone tycks inte sälja särskilt bra. Nu kommer nämligen ytterligare en prissänkning, detta tämligen kort efter att man redan dumpat priset rejält.

Publicerad Uppdaterad

Android-skaparen Andy Rubin har haft en minst sagt tuff start när det handlar om hans entré i smartphonevärlden som hårdvarutillverkare. Essential Phone drabbades till en början av förseningar och därefter lyckades man klanta till det och exponera köparnas privata information för varandra i ett havererat mejlutskick. För en kort tid sedan kom uppgifter om att enheten bara sålts i 5 000 exemplar i Nordamerika, och en prissänkning från motsvarande 5 700 till 4 070 kronor aviserades. Och trots att det var så sent som i slutet av oktober så kommer nu ytterligare en prissänkning till 3 800 kronor. 

Mycket telefon för pengarna

Det är oklart huruvida prissänkningen är permanent och den gäller än så länge bara den nordamerikanska marknaden. Men det är ändå uppenbart att telefonen inte tycks locka konsumenterna i den utsträckning som man hade hoppats på. Konkurrensen i segmentet är förstås mördande, inte minst nu när Apple dessutom släppt sin nya Iphone X. Men faktum är att en Essential Phone är galet mycket telefon för pengarna. Enheten har 5,7-tumsskärm, Snapdragon 835-chipp, 4 GB arbetsminne, 128 GB lagringsutrymme och dubbelkamera på 2x13 megapixlar. Dessutom är telefonen ruskigt snygg. Huruvida det räcker för att övertyga köparna återstår nu att se. 

Källa