Xiaomis Black Shark i topp

Antutu listar snabbaste Android-telefonerna just nu

Benchmarkingsajten Antutu har tagit fram en tio-i-topp-lista över de just nu snabbaste Android-telefonerna på marknaden. Och högst på listan hamnar Xiaomis gamingtelefon Black Shark.

Publicerad Uppdaterad

Poäng på benchmarkingsajter är ingen klockren indikation på hur snabb en telefon känns att använda, men ger ändå något slags fingervisning om prestandan. Och benchmarkingsajten Antutu har nu valt att lista de tio Android-telefoner i världen som för närvarande är snabbast, enligt deras poäng. Ett intressant faktum är att samtliga enheter på listan förutom en är baserade på Snapdragon 845-chippet. 

Gamingtelefon i topp

Det är kinesiska Xiaomi som plockar hem förstaplatsen på listan med sin gamingtelefon Black Shark, som man släppte relativt nyligen. Enheten skrapar ihop 287 759 poäng, vilket innebär mycket jämnt skägg med Vivos likaledes nyligen lanserade telefon Nex, som får 284 227 poäng. På bronsplats kommer Onplus 6 och därefter följer Xiaomi Mi8, Smartisan Nut R1, Samsugs Galaxy S9 Plus, Xiaomi Mi Mix 2S, Samsung Galaxy S9, Sony Xperia XZ2 och ZTE Nubia Red Magic (som är den enda i gänget med Snapdragon 835-chipp). Det bör även noteras att Exynos-versionerna av Samsungs Galaxy-telefoner inte finns med i rankningen överhuvudtaget. Samsung använder Exonys-chipp i sina telefoner på till exempel den erupeiska marknaden, medan telefoner som säljs i USA får Qualcomms Snapdragon som alltså enligt dessa siffror presterar betydligt bättre. 

Källa