Skärmen aktiveras i fickan och drar ur batteriet

Användare slår larm om potentiell sensorbugg i Galaxy S10

Flera nyblivna Galaxy S10-användare rapporterar nu om att de fått problem med skärmar som aktiveras även när telefonerna ligger i fickan.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs pinfärska topptelefon Galaxy S10 kan ha någon form av bugg i den så kallade närhetssensorn, som bland annat används för att identifiera när en användare tar ett samtal och som då ser till att skärmen släcks. Felet manifesterar sig i att telefonernas skärmar aktiveras även när användarna har dem i fickan, något som i sin tur innebär att telefonerna drar onödigt mycket batteri. När man tar samtal med telefonen tycks närhetssensorn däremot fungera alldeles utmärkt. Flera vittnesmål om saken har börjtat dyka upp på bland annat Reddit, och många uttrycker stor förvåning eftersom det aldrig varit ett problem med någon tidigare Samsungenhet. 

Kan vara regionalt

Då det nästan uteslutande handlar om vittnesmål från amerikanska användare, och då problemen tycks finnas på både Galaxy S10 och S10+, så kan det sannolikt röra sig om ett fel på den firmware som används för telefonerna just i Nordamerika. Det finns dock ett fåtal vittnesmål även från andra håll i världen, och då Samsung ännu inte kommenterat saken så är det svårt att avgöra exakt hur omfattande problemen är. Om det är ett firmwarerelatert problem så finns hur som helst alla möjligheter att lösa saken förhållandevis enkelt med en uppdatering. 

 

Källa