Pie pajar Pixel

Användare slår larm: Pixel 2 XL-enheter blir sega av Android Pie

Utrullningen av Android 9.0 Pie har inte gått helt smärtfritt när det gäller Googles egna Pixel-telefoner. Och nu kommer uppgifter från flera användare om att Pixel 2 XL-enheter blivit sega efter att man uppdaterat till Android Pie.

Publicerad Uppdaterad

För några dagar sedan kom uppgifter om att flera Pixel XL-enheter av första generationen fått problem med snabbladdning efter att användarna uppdaterat till nya Android 9.0 Pie. Google har nu bekräftat att man känner till problemen och att man jobbar på en lösning. Men man lär få fullt upp med ett nytt problem inom kort, då det nu börjat dyka upp allt fler vittnesmål om Pixel 2 XL-enheter vars prestanda tycks ha sänkts avsevärt efter uppdateringen. Det bör poängteras att det ännu inte är helt klarlagt att det är just Android Pie som gjort enheterna långsamma, även om mycket tyder på det. 

Kameran laggar

Problemen manifesterar sig bland annat i att enheterna inte längre tycks registrera gester ordentligt efter uppdateringen, och att kameran går mycket långsamt att starta. Dessutom tycks många uppleva att animeringar av exempelvis menyer går trögt. Vittnesmålen finns såväl på Reddit som på Twitter och gäller primärt Pixel 2 XL. Det förekommer också enstaka uppgifter om att samma sak drabbat den mindre Pixel 2-telefonen. Många som uppdaterat till Android Pie upplever samtidigt inga som helst problem, vilket gör det hela än mer förbryllande.

Källa