Missnöjet jäser i forumen

Användare slår larm: Problem med nattläget på Galaxy S9 och Note 9

Samsung rullade nyligen ut sitt kameranattläge till telefonerna i Galaxy S9-familjen samt till Note 9. Men flera användare uttrycker nu frustration över att det inte fungerar som det ska.

Publicerad Uppdaterad

Det är bland annat på forumet XDA Developers som användarna nu vittnar om problem med nattläget för kameran på Galaxy S9 och Note 9. Dels tycks nattläget krascha hela kamera-appen, dels sparas inte alltid bilderna som man tar utan genererar meddelandet ”camera failed” istället. För att göra det hela snäppet mer förvirrande så tycks problemen drabba olika användare på olika sätt, och det verkar dessutom inte vara ett generellt förekommande problem, utan drabbar bara vissa.

Det förekommer rapporter om att problemet går att lösa genom att ställa om bildförhållandet från 4:3 till 16:9, men det innebär förstås att man också förlorar lite i upplösning. ”Camera failed”-problemet tycks ha en koppling till hur pass stilla man kan hålla telefonen när man tar en bild, men den kopplingen är inte säkerställd. Samsung har än så länge inte kommenterat saken, och det är således oklart om man känner till problemen. 

Källa